Honningsyltede rødbeder.
Forberedelsestid. 20 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Vareforbrug: 1 kilo rødbeder.
Lage: 5 dl. Rødvinseddike. 5 aim. lagereddike. 1 dl. Vand.
250 gram Honning med Chili. (Den Gamle Skole) 150 gram rørsukker.
4 stiike frisk timian. 3 fed frisk hvidløg. 1 hel stjerneanis.
1 frisk rød lille chili. 1/2 stykke kanel.
6 skiver skrællet frisk ingefær. 1 spsk. Sennepsfrø.
150 gram friske skalotteløg. 10 stk. hel hvid peber.
2 spsk. Salt til kogning af de rå rødbeder.

Fremgangsmåde.

l: Vask og skur rødbedeme godt fri for evt. jord. Kog herefter rødbedeme i rigeligt letsaltet vand til de er
møre, ca. 50 minutter, alt efter størrelse. En tændstik skal kunne gå nemt igennem rødbedeme.

2: Hæld sa vandet fra og skyl rødbedeme med koldt vand, og nu kan skrællen nemt gnides af.
Skær rod og top af. Skær rødbedeme ud i pasne tykke skiver pa ca. 1/2 cm og læg dem i en skoldet krukke.

3: Kom de øvrige ingredienser i en gryde, og bring herlighederne i kog og lad småkoge i ca. 10
minutter. Hæld herefter lagen over rødbedeme. Lad sa rødbederne trække i mindst 3 uger før der spises af dem.


Vores 8 millioner lokale medarbejdere henter honning i den bornholmske natur til alle vores produkter.
Til forsiden
Til Frank Truberg