Stikkelsbær kompot med honning af ren nektar fra skov og mark.
En god ledsager til den kraftige eller fede råmælks brie.
Vareforbrug:
En god krukke og kan holde sig flot på køl.
½ kilo friske modne stikkelsbær.
200 gram honning af ren nektar fra skov og mark ( Den Gamle Skole).
1 stang vanille.
1 spsk. Sennepsfrø.
1 dl. Vand.
Fremgangsmåde:
1: Skyi og nip stikkelsbærrene, hældes over i en tykbundet gryde sammen med den flækkede
vanillestang, sennepsfrø, vand og honning.
2: Koges ind ved svag varm og under hyppig omrøring med træske ind til vandet er fordampet og
en lidt sirups artigt konsistens er opnået.
3: Kompotten hældes over i et skoldet glas og opbevares på køl indtil servering.
Serveres til ostebordet og er forrygende til kraftige blåskimmeloste feks: Bomholmsk Danablu
eller fede hvidskimmeloste råmælks brie osv.